Beast nyomások 3 in 1

Posted: szeptember 9, 2009 in KB Training, Motiváció

Tessék nézni az új amifocis sapimat 🙂 . Kár, hogy nincs rajta RKC vagy Kettlebell logo :(, de szeretnék :). Állati, mert nem folyik az izzadság a szemembe!

Hozzászólások
  1. aalbert szerint:

    lenyűgöző (a súlyzós mutatványok is ;))

  2. Rob szerint:

    Mostmár, ha így teccik tovább folytatni ,számíthat a Will Smith meg a Tommy lee Jones látogatására… 🙂

  3. Judit szerint:

    Le vagyok, kérem, nyűgözve.
    Ez már ölég komoly!
    A sapka meg odab.sz 🙂

  4. Cseh Tamás szerint:

    Szervusz Balázs!

    Tudnál nyomni egyet a Beastbe, aminél áll alatt van a súly , tehát nem a válladon csücsül magyarul rendes cleanből indítod és nyomás közben nem hajolsz hátra, oldalra?
    Nincsen teljes feszítettség, amitől tönkre mehet a gerinced…

    Tudom, tudom, nem illik már ilyen súlynál beleszólni., de Pavel nem ezt tanítja, a meztelen harcos könyvben is ezt szajkózza.Egy gyakorlat legyen kevesebbszer, kevesebb súllyal, mint szabálytalanul nagyobb..

  5. erdodim szerint:

    Ismét témánál vagyunk 🙂

  6. rkchungary szerint:

    Balázs,

    Gyönyörű nyomások, eszméletlenül sokat fejlődtél technikailag. Azt, hogy embertelenül erős vagy…Nos, azt eddig is tudtam.

  7. Bajzáth RKC szerint:

    Nagyon szép! Nagyon motiváló!

  8. anikó szerint:

    Bazsi,
    egyre jobb! nagyon ügyes vagy! csak tátom a számat…
    Gratulálok, Kolléga 🙂 🙂

  9. aalbert szerint:

    kedves Tamás!

    (kérlek Balázs, ne neheztelj meg rám, nem szándékom borzolni a kedélyeket…)

    ne szabadkozz, a beleszólás nem illetlenség kérdése… és nem is a súlyzó méretének függvénye…

    a clean pozícióról: ugye az a célod, hogy a súlyzót stabilan megtartsd, tehát a lehető legközelebb hozd a súlypontodhoz (fölé) és minél távolabb vagy ettől a helyzettől, a súly annál nagyobb nyomatékkal próbál felborítani…

    ekkora súlyzónál már a fogás és a súlyzó súlypontjának különbsége is jelentős szerintem (ezért különbözik az egykezes súlyzóktól, nem ?), nem gondolom, hogy egyáltalán lehetséges a “szabályos” tartás, hacsak nem dőlsz annyira hátra, hogy a derekadat tényleg súlyosan veszélyeztetve kompenzálj…

    nem mellesleg a side press és bent press kiinduló helyzete pontosan az itt bemutatott tartás – talán nem véletlenül – az általad is említett Pavel nevű úr RKC című könyve szerint…

    javaslom, ragadj meg egy kisebb súlyt (pl. 24kg) mellkas magasságban magad előtt két kézzel és kezd el szép lassan tolni el magadtól, milyen érzés? hol kezdesz orra bukni, vagy hátra hajolni?

    hajlásról: az egykezes MP-nél szerintem az oldalra dőlés bizony megengedett, sőt a csípőd mindig alátolod a súlynak – megint csak eljutottunk a súly méretéhez, ami felnagyíthat egyébként is létező mozdulatokat…

    amiben igazad van a hátra dőlés, ami veszélyes és ilyenformán tilos, azonban nem nagyon látok itt ilyet…

    a side és bent press pedig ugye a dőlésről szól…

    feszítés: elég figyelni a másik kéz (ököl) munkáját, hogy lásd, ott van az a feszítés rendesen – olyannyira, hogy már az arc is torzul bele, ami viszont baj, hisz illene mosolyogva, laza arcizmokkal dolgozni… 😉

    száz szónak is egy a vége, én ritka szép kivitelezésű gyakorlatokat látok… tényleg csak gratulálni tudok… (na meg a sapi is cool!)

    pacsi

    (kiestem kicsit az edzésből, aztán itt kompenzálok, ejj)

  10. […] PDRTJS_settings_228604_post_3702 = { "id" : "228604", "unique_id" : "wp-post-3702", "title" : "Bal%C3%A1zs+RKC", "item_id" : "_post_3702", "permalink" : "http%3A%2F%2Frkchungary.wordpress.com%2F2009%2F09%2F10%2Fbalazs-rkc%2F" } Ha van pár perced, javaslom nézd meg Balázs barátom blogját, videóját. Íme: Link itt! […]

  11. rkchungary szerint:

    Tamás,

    Nem rossz az a nyomás. Az új nyomás koncepció szerint a csípőnek be kell kissé kerülnie a súly alá. Ez nem lökést jelent, természetesen. Szóval rendben van az.

    A régi RKC anyagokban nem így volt, de ez is változott, ahogy a clean, tgu, snatch is…:)

  12. Rita szerint:

    Balázs, GRATULÁLOK! Ugye nem a süti után produkáltad ezt a gyönyörű sorozatot? Ha mégis, rohanok levédetni a receptet! 😀

  13. Nokedli szerint:

    Na ez azért komoly.

    Jol látom az előszobában nyomod?

    Szomszédok mit szolnak ezekhez a fújtatásokhoz?

    Aki belép hozzád már tisztában van hogy ez az erö szoba. 🙂

  14. efg szerint:

    Mammamia 🙂
    Nagy vagy Bazsi, király a sapi!

    És még rímel is, szóval tuti igaz.

  15. Cseh Tamás szerint:

    Ok!
    Én csak elmondtam a véleményemet.
    Én ha megnyomom a beastet azt nem így fogom az tuti. Legalábbis a célom, hogy úgy nyomjam mint a 24 kg-mot.
    Jelenleg 40 kg-al 3-3, de az olyan a testtartás mint a cövek.
    Ha Pavel is ki tudja nyomni a beastet, s olyan mintha meg sem kottyanna neki, akkor én is:-)
    Pavel szerint, legalább is az én értelmezésemben nem a súlyok nagyságát kell elsődlegesen növelni, hanem a teljes test feszítettségét.Nem azt mondom, ha 24 kg-val tudod ezt teljesíteni, akkor 48 kg is minden gond nélkül megvan nyomásban, hanem gyakorolni, gyakorolni a teljes feszítettséget. Pl: ha megy 24 kg-val a nyomás akkor 32 kg-mal nyomjál de ne fáradj ki ha gyakorolsz vele.Ha megy akkor 40 kg.Ha úgy érzed ennél a súlynál, hogy kicsit nehéz akkor visszaveszel akkor csak 32 kg-mal gyakorolsz.Edzés után mindig maradj friss, csak kéthetente-havonta nyomjál maxokat.
    Ez az én edzésfilozófiám és számomra ez nagyon bevált és biztonságos és érzem ill. ismerem a legtöbb harántcsíkolt izmaimat. Egy izmot sem hanyagolok el, mindegyikkel szinte kommunikálok:-)

    Ezt mind a meztelen harcos könyvből tanultam,aminek igazán örülök, mert a kettlebell edzésfilozófiám teljesen megváltozott.

    A nyomásodra visszatérve: ez az én véleményem, ezeket a dolgokat nem én találtam ki.
    Ha a csípődet össze -vissza tologatod akkor hol a a farizom teljes feszítettsége?Gondolom az a válasz, hogy megvan az.Ja? És ha furkosbottal csapkodnák ezt a kitolt csipőt akkor lehet , hogy inkább visszaállna egyenesbe mert akkor úgy jobban tudna feszülni(védekezni)..

    • rkchungary szerint:

      Tamás,

      Tényleg minden mogorvaság nélkül mondom, hogy az egykezes nyomásoknál a csípőnek a súly alá kell kerülnie. Ezt nem én találtam ki, ezt az RKC képzésen így oktatjuk.

      Az, hogy a meztelen harcos mit ír, esetünkben nem releváns a technikai részre, de igen az alapokra, ami a feszítettség, légzés, dinamizmus.

      Ha megnézed Mátyás barátom beast challenge videóját, esetleg nézd meg, hol a csípője. Hidd el, ha kritikai megjegyzésem lenne Balázs videójával, nem tartanék attól, hogy jelezzem, de ez rendben van.

    • watcher szerint:

      biztos nagyon szórakoztató a kommunikáció a harántcsíkolt izmaiddal:-)))

  16. drvargal szerint:

    Az építő jellegű kritikának mindig van helye. Egy a fontos, hogy azt csupa jóindulat, segítő szándék motiválja. Ha más is van benne, akkor az a harcos nyugodtan vetkőzzön meztelenre és a nyomást hajlított térddel teljesen máshol gyakorolja, ököllel az álla alatt. Ne feledjük, minden furkósbotnak két vége van.

  17. bazsika szerint:

    1, Remélem feltűnik, hogy a jelenlévők 90%-a RKC és egy RKC TL!

    2, Pavel és Kenneth személyesen (és elektronikusan is) gratulált a nyomásaimhoz + Péter és az összes RKC is elismeri, akkor miről beszélünk? (a teljesség igénye nélkül). A kritikát elfogadom, de nem akárkitől!

    3, A jövőben nem fognak megjelenni a kommentjeid, mert kezd ez az egész fárasztó lenni!

  18. anikó szerint:

    jaj ne.például hol tologatja összevissza a csípőjét Bazsi…Kenneth Jay tanította a nyomásokat, át kell helyezni a testsúlyt…milyen vak indulat volt ez…
    én nagyon szomorú vagyok a kommentjeiden Tamás,mert Bazsi éppenhogy NEM az a személy,aki ezt bármivel kivívná- és ráadásul Te lépsz színre és örökké mondogatod a frankót. El tudod képzelni,milyen ezt még olvasni is?

    Olyan végtelen tisztelettel kommunikálnak az RKC-k egymással, versenyszellem ide vagy oda…nem bírom megérteni a motivációdat egyszerűen,pláne Bazsival kapcsolatosan nem. A hiba nem az Ő készülékében van…

    Például az én blogomat miért nem célzod be.a tavalyi rotenturmi képeken az csak hagyján,hogy nem egyenes a csuklóm, de még nézem is a HAT kilós bellemet. Többen rosszul lettek a fotó hatására-ott kiélhetnéd Magad.

  19. aalbert szerint:

    Balázs! kérlek, ha bosszantalak, dobj egy warn-t a bann előtt! szeretek ide írogatni, na… most is ezt fogom tenni…

    tamás:
    ha már meztelen harcos, emlékeim szerint elég alaposan körbe járja a ‘technika része a teljesítménynek’ kérdéskört… nem csodálom, hogy nagy hatással van rád a gonosz orosz, ez közös bennünk, de azt hiszem túlzásba esel… van fejlődés, változás a rendszerben és bizony ez benne a legjobb…

    az RKC könyvben (2001) 16 – 24 – 32 kilós súlyzókról ír – maga Pavel, a régi idők erős embereinél említ csak ennél nagyobb súlyokat… egyik kedvenc mondatom: we are planning to manufacture 8kg and 4kg kettlebells for ladies (Pavel, RKC, 45.)… látjuk mi lett belőle, csak ez után indult a leányka vonal, a tapasztalatok alapján meg a From Russia With Tough Love… és hol tartunk most…

    ugyanitt írja pl. hogy ő személy szerint nem szeret 5nél több ismétlést egy sorozatban (max erő fejlesztésről beszél!), de megemlíti egy félmondatban az “orosz erőnövelési módszert”, ahol kisebb súllyal sok ismétlést használnak eredményesen… ez vajon mekkora szöget ütött Kenneth Jay fejébe, hogy így utána ment?

    nem gondolok arra, hogy bármit másképp kéne csinálni mint a nagy ember, de itt elvekről és módszerekről van szó, nem szolgai másolásról…
    ennél többet tud a rendszer… és talán mi is…

    végül, lássuk azt a 40 kilós nyomást, tolj föl valahová egy videót!

    elnézést mindenkitől, üdv

  20. rkchungary szerint:

    Szerintem ez az egész vita egy szemfényvesztés, hogy elterelje a figyelmet a sapkáról…:)

Hozzászólás