Elhunyt a pankrátor legenda, Macho Man / Nemzetisport.hu

Posted: május 21, 2011 in KB Training

Autóvezetés közben kapott szívinfarktust, és a kórházba szállítás után elhunyt Randy Savage, aki Macho Man néven volt az 1980–90-es években a pankráció egyik legnagyobb sztárja. 58 éves volt.

Savege Floridában vezette Jeepjét, amikor infarktust kapott, áttért a menetirány szerinti bal oldalra, majd nekiment egy fának. A pankrátort kórházba szállították, de már nem tudták megmenteni az életét. Vele utazott második felesége is, ő könnyű sérülésekkel megúszta a balesetet. A rendőrség közlése szerint mindketten használták a biztonsági övet, és egyikük sem fogyasztott alkoholt.

Savage 1952-ben született Randy Mario Poffo néven az Ohio állambeli Columbusban. 23 évesen egy sérülés megakadályozta, hogy profi baseball játékos legyen, ezután fordult a birkózás felé. 1985-ben lett tagja a legnagyobb pankrátor szervezetnek, a World Wrestling Federationnek (WWF). Rendhagyó fellépő ruhájával, barátságos jellemével gyorsan közönségkedvenc lett. Egyike volt az elsőknek, akik a szakmában belülről nősültek: menedzserét, Elizabeth Hulettet vette el, akitől 1992-ben vált el. Tavaly nősült újra.

Egyik legnagyobb mérkőzése az 1987-es, Ricky Steamboat elleni harc volt, amit azóta is a WWF története legjobb meccsei között tartanak számon. Legendás volt a rivalizálása Hulk Hogannel, akivel a ringen kívül sem nagyon találták a közös hangot. Kétszer lett a sportág világbajnoka, egyik címétől éppen Hogan fosztotta meg.

A WWF a halálhír után kiadott közleményében a szervezet szupersztárjának nevezte Macho Mant.

A nagy ellenfél, Hulk Hogan is közleményt adott ki, amiből kiderült, hogy tíz év haragszomrád után a közelmúltban újra szóba állt egymással a két pankrátor.

„Olyan sok élet volt a szemeiben és a lelkében, imádkozni fogok érte, hogy egy jobb helyen megtalálja az örök boldogságot. Hiányozni fog nekünk.”

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s